FinansWatch

Investeringsøkonom om kursfald i Danske Bank: "Investorerne er nervøse"

Et fald på 10 pct. over to dage skyldes formentlig, at investorerne i Danske Bank er nervøse for udviklingen, vurderer Per Hansen fra Nordnet.

Per Hansen er investeringsøkonom i Nordnet. | Foto: Nordnet/PR

Danske Banks aktie er faldet med 10 pct. de seneste to dage, der har budt på CEO-skifte mandag, og nyheden tirsdag fra Dagbladet Børsen om et amerikansk søgsmål i Danmark.

Det ligner ifølge investeringsøkonom Per Hansen en overreaktion.

Mandag faldt aktien 2 pct. efter direktørskiftet fra Chris Vogelzang til Carsten Egeriis.

"Det var en fair reaktion i den forstand, at endnu et direktørskifte skaber usikkerhed."

"Direktørskiftet kommer, et par år før det var "forventet". Investorerne har aldrig for alvor regnet med at Vogelzang var en langtidsholdbar CEO i Danske Bank, men at han formentlig skulle blive indtil 2023 målsætningen om en egenkapitalforrentning på 9-10 pct. var realiseret," skriver Per Hansen i et notat.

Tirsdag kunne Dagbladet Børsen fortælle, at der bliver anlagt et amerikansk søgsmål i Danmark med en potential økonomisk "risikoramme" på et "større trecifret" millionbeløb. Udover denne, afventer investorerne også udfaldet af den amerikanske retssag

"Man skal aldrig undervurdere amerikanske søgsmål i USA, men et dansk søgsmål stikker sjældent økonomisk "helt af sted"," bemærker Per Hansen.

Aktien faldt dog yderligere hele 7,5 pct. i tirsdagens handel.

"Aktiemarkedet har talt og reaktionen er klar. Investorerne er nervøse for at banken de kommende kvartaler og år får flere økonomiske sanktioner," vurderer investeringsøkonomen.

På den gode side fremhæver han, at indtjeningsudsigterne er forbedrede; at renten er moderat på vej op; at omkostningsreduktioner vil vise sig de kommende kvartaler og skaber endnu bedre regnskaber og at banken er solidt kapitaliseret.

"Prisfastsættelsen på mellem 0,56-0,58 gange den forventede egenkapital ultimo 2021 vinder om investorer, som fortsat frygter fremtiden og ikke tør købe ind på, at bankens økonomi er på vej frem," vurderer Per Hansen.

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs