FinansWatch

Danske Bank falder yderligere efter nyt om erstatningssag

Aktien har fået et yderligere tryk, efter at Børsen har afsløret, at USA har anlagt erstatningssag mod banken.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/REUTERS / X04292

Danske Bank var i forvejen i defensiven tirsdag oven på mandagens pludselige chefskifte, og aktien har fået et yderligere tryk, efter at Børsen har afsløret, at USA har anlagt erstatningssag mod banken og tidligere topchef Thomas Borgen i Danmark.

Søgsmålet er foreløbigt kun anlagt med et krav på 10 mio. kr., men Børsen erfarer, at beløbet som minimum ventes at stige til et stort trecifret millionbeløb.

De to parter, der står bag stævningen er den amerikanske stat og Federal Retirement Thrift Investment Board, der har ansvaret for en af de største statslige amerikanske pensionskasser.

Hverken Danske Bank eller advokat Thomas Donatzky fra Donatzky & Partnere, der repræsenterer den amerikanske stat, ønsker at kommentere søgsmålet, der blev anlagt ved Københavns Byret den 18. september.

Danske Bank er tirsdag lukket 7,6 pct. lavere i 111,45 kr. Inden Børsen offentliggjorde historien klokken 16 lå Danske Bank 4,4 pct. lavere i 115,30 kr.

"Det er en erstatningssag på dansk jord, hvilket jeg kan forstå er specielt, men selve erstatningskravet er relativt lavt."

"Så usikkerheden i forhold til det amerikanske justitsministeriums undersøgelse er vi fortsat ikke blevet klogere på," siger Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, med henvisning til, at der fortsat er usikkerhed om, hvorvidt USA vil give Danske Bank en milliardbøde for sin rolle i hvidvasksagen.

Danske Bank har ikke hensat penge til sagen, men har ifølge Mikkel Emil Jensen opbygget en stor buffer i form af en overdækning i forhold til kapitalkravene på helt op mod 40 mia. kr.

Mere fra FinansWatch

Valgkampen var smal og hård - nu skal bestyrelsen i P+ have fokus på hele medlemsskaren

Uenighed er en del af et sundt medlemsdemokrati, men når man samles i en bestyrelseslokale er der ikke plads til særinteresser. I stedet skal fokus være på hele medlemsskaren. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand i pensionskassen P+, Kim Duus, der efter en konfliktfyldt valgkamp til fire poster i pensionskassens bestyrelse nu skal have skabt fælles fodslag.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs