FinansWatch

Estlands advokat i Danske Bank-sag er selv ramt af hvidvaskkritik

Den estiske stat har hyret et amerikansk advokatfirma til at repræsentere landet i forbindelse med hvidvasksøgsmål i USA mod Danske Bank. Efter kontrakten er underskrevet, er det dog kommet frem, at en partner hos firmaet er sat i forbindelse med et hvidvasksøgsmål mod en russisk virksomhed i en sag med tråde til Danske Bank.

Danske Bank havde frem til 2019 fillial i Estlands hovedstad, Tallinn. Den har banken valgt at lukke i forlængelse af hvidvasksagerne. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Søgsmålene har efterhånden hobet sig op i hvidvasksagen mod Danske Bank, og i starten af juli meldte finansministeriet i Estland ud, at det havde hyret det amerikanske advokatfirma Freeh, Sporkin & Sullivan til at repræsentere landet i de amerikanske søgsmål i hvidvasksagerne.

Det skyldes, at de undersøgelser, der skal foretages i forbindelse med søgsmålene mod Danske Bank i USA, naturligt også involverer Estland, og derfor har den estiske stat altså set et behov for at hyre en advokat.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs