FinansWatch

Analytiker: Hvidvaskforebyggelse og donation ses på omkostningerne hos Danske Bank

Flere elementer påvirker Danske Banks regnskab for tredje kvartal, siger Sydbank-analytiker.

Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank | Foto: PR

Danske Banks er i tredje kvartal påvirket af den donation på 1,5 mia. kr., som banken har sat til side i forbindelse med hvidvasksagen i Estland. Og blandt andet det er med til at presse omkostningerne.

Det siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

"Omkostningerne er meget tynget af donationen - men det var vi jo blevet varslet. Underliggende kan man også se et omkostningspres generelt for regulatorisk forebyggelse og integration af SEB Pension," påpeger Mikkel Emil Jensen.

Af regnskabet fremgår det, at driftsomkostningerne i Wealth Management ligger 8 pct. højere især på grund af integrationen af SEB Pension.

Samlet lander regnskabet mere eller mindre som ventet - men det skuffer dog en anelse.

"Der er nogle områder på kerneposterne, hvor de skuffer lidt. På nettorenteindtægterne, hvor banken trods fortsat flot volumevækst særligt uden for Danmark har svært ved at kompensere for det maginalpres, der er. Og det betyder, at de skuffer på toplinjen," siger Mikkel Emil Jensen.

"Til gengæld er der fin gebyrindgang, mens handelsindtægterne som ventet er tynget af lav volatilitet og aktivitet - dog ikke så meget som ventet. Så samlet set lander indtægterne med den brede pensel som ventet," siger aktieanalytikeren.

Nedskrivninger på landbruget

Også i Danske Bank er udviklingen på posten nedskrivninger vendt rundt fra i en periode at være tilbageførsler. Af regnskabet fremgår det, at posten på var på 100 mio. kr. mod en tilbageførsel i kvartalet sidste år på 166 mio. kr., og en ventet nedskrivning på 11 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

"Bundlinjen er under forventningerne på grund af højere nedskrivninger, hvilket er forbundet med landbrugskunderne," siger Mikkel Emil Jensen.

Analytikeren mener, at det er for tidligt at afblæse konsekvenserne af imageproblemer og kundeafgang fra banken i forbindelse med hvidvasksagen i Estland.

"Det er dog positivt, at banken i store træk leverer et godkendt regnskab," siger Syndbanks aktieanalytiker.

"Men det er for tidligt at vurdere konsekvenserne for forretningen på grund af hvidvasksagen," siger han.

En aktie i Danske Bank stiger med 4,4 pct. til 132,05 kr. en halvtime inden i torsdagens handel. Aktien er faldet med samlet 45,3 pct. i år.

Danske Bank har mistet 10.000 bankkunder i Danmark på et år

Danske Banks bundlinje falder mere end forventet

Danske Bank: Hvidvask-bøder kan blive "væsentlige"

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs