FinansWatch

Medie: Centralt møde mangler i Finanstilsynets hvidvaskrapport

Et vigtigt møde, hvor medarbejder råbte vagt i gevær omkring særligt højt aktivitetsniveau af ikke estiske kunder, blev ikke nævnt i Finanstilsynets hvidvaskrapport om Danske Bank. Det skaber tvivl hos politikere og professorer.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

I oktober 2013 løftede Lars Mørch, daværende chef for business banking i Danske Bank, en finger til et møde i banken. Der var mistænkeligt høj aktivitet hos udenlandske kunder - såkaldte non-residents - i bankens estiske filial, og den aktivitet ville Lars Mørch gerne undersøge mulighederne for at nedbringe.

Det skriver Berlingske Business.

Videre fremgår det, at Thomas Borgen, i dag adm. direktør i Danske Bank, skal have lukket emnet ned og i stedet opfordret til at genoptage diskussionen andetsteds. Men mødet fremgår altså ikke i Finanstilsynets rapport, og det vækker undren.

"Oplysningerne om mødet i oktober 2013 synes yderligere at belaste Thomas Borgen, da det ser ud til, at han bare lader det hele køre videre. Men det virker også belastende for Finanstilsynet, at man ikke nævner dette møde i afgørelsen fra maj, da Borgen netop undlader at sætte en stopper for den omfattende hvidvask," siger CBS-professoren Ole Risager til erhvervsmediet.

Lignende undren og tvivl beskriver mediet hos en række politikere. Det fremgår også, at Henrik Ramlau-Hansen, der trak sig som formand ved rapportens offentliggørelse, var til stede ved mødet. Det vækker yderligere undren hos artiklens kilder.

Medie: USA's finansministerium, justitsministerium og børstilsyn undersøger Danske Bank i hvidvask-sag

Analytikere: Borgen har 33 pct. chance for at overleve hvidvask

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere