FinansWatch

Straarup: Ingen massefyringer hos os

Danske Bank-chefen siger til Berlingske Business, at banken er "...begunstiget af, at en lang række medarbejdere vil forlade arbejdsmarkedet de næste år".

Danske Bank er ikke på trapperne med en meddelelse i stil med dem som man så hos Nordea, Jyske Bank og BankInvest, der i løbet af de seneste par måneder har gennemført store nedskæringer i medarbejderstaben i bestræbelserne på at beskytte den skrøbelige indtjening.

 

"I gamle dage skulle vi reducere medarbejderstaben med ti procent på én gang. Dengang opfandt vi - eller rettere pressen gjorde - prikkerunden. Det er ikke den metode, vi bruger i dag. Det er en løbende proces uden dramatiske massefyringer," siger Peter Straarup til Berlingske Business.

 

Konkret siger han, at banken står i den situation, at 25 pct. af medarbejderstaben forlader banken i løbet af de næste syv år for at gå på pension. Derfor kan banken gøre sin omkostningsbase mindre uden brug af de ubehagelige fyringsrunder.

 

"Der er ikke aktuelt truffet beslutning om ekstraordinære tiltag, men det er en proces, der har strukket sig siden 2008, hvor vi løbende har reduceret antallet af medarbejdere. Det er dér, den ligger," siger Peter Straarup på spørgsmålet om, hvorvidt en yderligere forværring af økonomien kan få banken til at reagere.

Fjordbank-ansatte i chok over antallet af fyringer 

Anders Dam: Vi skal turde tale om de fyrede 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs