FinansWatch

Tonny Thierry: Jeg taler ikke ud af grådighed

Danske Banks kunder må til lommerne og fra og med den 20. oktober betale op til 0,5 pct.point højere renter på deres lån.

Foto: Ricky John Molloy

Renteforhøjelsen er en direkte konsekvens af den europæiske gældskrise, og nødvendig for at sikre, at banken kan fastholde en fornuftig indtjening. At lade stå til har ikke været en mulighed i Danske Banks optik.

"Det er vigtigt, at vi får en bedre indtjening. Jeg taler ikke ud af grådighed her. Jeg taler om en indtjening, som er mere robust, og som både kan være med til at understøtte økonomisk vækst i samfundet, men så også omgivelserne - det være sig långivere og ratingbureauer - når de kikker på os, kan se, at vi adresserer det indtjeningspres, der er på hele den danske pengeinstitutsektor. Der er det her også udtryk for, at vi ikke hele tiden kan lade aktionærerne holde for," siger bankdirektør Tonny Thierry Andersen til Ritzau Finans.

Funding er blevet dyrere

Renteforhøjelsen sker med baggrund i uroen på de internationale finansmarkeder. Den øgede uro har ifølge Tonny Thierry Andersen øget europæiske bankers fundingomkostninger med omkring 0,6-0,7 pct.point over de seneste 2 måneder.

"Det er udtryk for, at den uro man ser i Sydeuropa har forplantet sig til hele det europæiske bankmarked. Det er et udtryk for amerikanernes syn på europæiske banker og kinesernes syn på franske banker, og det betyder, at når alle europæiske banker skal ud at hente penge, så er det blevet dyrere," konstaterer Tonny Thierry Andersen.

Danske Bank hæver med virkning fra den 20. oktober udlånsrenterne med op til 0,50 pct.point for både privat- og erhvervskunder.

/Ritzau Finans/

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs