FinansWatch

Danske Bank sender renten op

Danske Bank skruer endnu en gang op for renten. Udlånsrenterne bliver hævet med op til 0,50 procentpoint, oplyser banken.

Det bliver dyrere at låne penge i Danske Bank.

Fra den 20. oktober hæver banken udlånsrenterne med op til 0,50 procentpoint for bankens privat- og erhvervskunder. Det oplyser banken i en meddelelse.

Baggrunden for rentestigningen er den pressede fundingsituation for danske og europæiske banker.

”Uroen på de internationale finansmarkeder har gjort det dyrere for de europæiske banker at låne penge. Det påvirker også Danske Bank, selv om vi er en af de bedst kapitaliserede banker i Europa. Det er baggrunden for, at vi er nødt til at hæve udlånsrenterne med op til et halvt procentpoint,” siger bankdirektør Tonny Thierry Andersen i meddelelsen.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs