FinansWatch

Thierry skal hente 500 mio. på renter

De lave renter har presset indtjeningen i Danske Bank Danmark i første halvår, og de nylige rentestigninger skal hæve indtjeningen med 500 mio. i 2011.

Foto: Larsen Stine

Danske Bank Danmark kæmper for at genvinde førerpostion i Danmark under ledelse af Tonny Thierry Andersen, der tiltrådte som direktør i oktober 2010. Første halvår 2010 gav et underskud på 1,8 mia. kr., der i år er vekslet til et overskud på 2,096 mia. kr.

Tonny Thierry Andersen kom fra en stilling for finansdirektør i koncernen og ses af mange som kronprinsen i Danske Bank-koncernen, og at få den danske kerneforretning på ret køl kunne blive hans svendestykke.

De lave renter i starten af året har presset rentemarginalen i bund for banken, og renteindtægterne faldt med 475 mio. kr. i forhold til 2010. i forsommeren blev renteniveauet forhøjet, og det skal bane vejen for større indtægter resten af året.

Indtægterne skal op

Koncernen forventer således en stigning i renteindtægterne på 500 mio. kr. ”som følge af ændring i de pengepolitiske renter samt tiltag i Danske Bank Danmark,” skriver koncernen i meddelelsen. Dermed skal Tonny Thierry Andersen ind og arbejde i maskinrummet af Danske Bank, hvor han skal sikre banken en fortsat stærk markedsandel, samtidig med at han skal lykkedes med at presse mere indtjening ud af et dansk lånemarked, hvor både virksomheder og privatpersoner er særdeles forsigtige i forhold til at låne penge.

Samlet set falder indtægterne nemlig for Danske Bank Danmark i forhold til 2010. Det skyldes primært faldende nettorenteindtægter, mens der er svagt stigende handelsindtægter at hente.

Koncernen forventer, at stigende renter resten af året vil presse flere hårdt belånte privatkunder. Der er derfor afsat yderligere 400 mio. til nedskrivninger i dén type.

Nedskrivninger falder

Mens nedskrivningerne stadig galoperer af sted i Irland, ser det ud til, at den nye førstemand for den danske forretning er begunstiget af, at der for alvor er kommet skik på den danske lånebog. Nedskrivningerne beløber sig i første kvartal til 1,5 mia. kr. – heraf 0,5 mia. i Realkredit Danmark. Første kvartal 2010 bød på nedskrivninger for knap 5 mia. kr. Danmark. Nedskrivninger i år vedrører primært landbrug og private kunder, skriver banken i halvårsrapporten og understreger, at markedsvilkårene for landbruget stadig er svære.

2011 har indtil videre budt på to krakkede banker, der tilsammen koster Danske Bank 1,1 mia. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs