FinansWatch

Jyske: Urimelig hårde sydeuropæiske tæsk til Danske

Jyske Banks analytiker Christian hede, forstår ikke hvorfor Danske Bank-aktien er faldet 25 pct. i de måneder, hvor der har været stor uro om de sydeuropæiske økonomier.

Foto: stroyer

Danske Banks aktiekurs er kommet så langt ned, at Jyske Bank ser aktien som et oplagt købsmål forud for de europæiske stresstest af banker fredag.

- Under de seneste tre måneders massive sydeuropæiske gældsuro er Danske Bank-aktien faldet ca. 25 pct., og dette kan efter vores opfattelse på ingen måde alene tilskrives Danske Banks Q1-regnskab, som skuffede på toplinjen, skriver analytiker Christian Hede i et notat.

Han venter sig ikke det store af bankens nettorenteindtægter i andet kvartal, men noterer sig, at Danske Bank har hævet renten fra 1. august for at kompensere for det lave niveau.

Christian Hede har en købsanbefaling og et kursmål på 140 kr. på Danske Bank-aktien, der onsdag morgen handles omkring kurs 95.

Danske bankaktier tabt 80 mia. kr. i værdi i år

Jyske: Moody's irske downgrade preller af på Danske Bank

Danske Bank har mest på spil i Italien

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs