FinansWatch

Jyske: Moody's irske downgrade preller af på Danske Bank

Moody's har sænket Irlands kreditvurdering til junk-status, men Jyske Bank tror ikke, det vil smitte afgørende af på Danske Bank-aktien.

Danske Bank-aktien vil komme i søgelyset, efter at Moody's har nedsjusteret Irlands kreditvurdering til Ba1 fra Baa3. Men kursreaktionen bliver næppe voldsom, vurderer Nordeas analytikere.

- Vi forventer, at reaktionen bliver relativt begrænset da problemerne i Irland er velkendte og trods alt kun udgør en lille del af bankens samlede udlån, skriver Nordea i sin morgenrapport.

Danske Bank ejer National Irish Bank i Irland. Ved årsskiftet havde Danske Bank et udlån på 70,2 mia. kr. i Irland ud af et samlet udlån på 1680 mia. kr.

Moody's sænker Irland til junk-status

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs