FinansWatch

Moody's sænker Irland til junk-status

Kreditvurderingsinstituttet Moody's har igen været ude med kniven. Tidligere har både Portugal og Grækenland fået en lussing af Moody's, og denne gang er det Irlands tur til at få sin rating sænket til "junk" - eller rettere "Ba1" fra "Baa3".

Det meddelte Moody's ifølge Bloomberg News sent tirsdag. Moody's frygter, at Irland vil få behov for yderligere hjælp udefra, og at investorerne skal tage del i tabene, før landet igen vil kunne rejse penge på det private lånemarked. Moody's fastholdt i øvrigt "negative udsigter" på Irlands rating.

Da Moody's nedgraderede Portugals rating til "junk", gav det anledning til vild debat og kritik fra centralt politisk hold i Euroland. EU-kommissionen har ifølge Bloomberg allerede været ude at beklage Moody's nedgradering af Irlands gæld.

Den står ifølge EU-kommissionen i skarp kontrast til de seneste makrodata, der understøtter Irlands tilbagevenden til økonomisk vækst i år, ligesom den irske regering har været fast besluttede på at gennemføre de planlagte besparelser.

Det irske program er ifølge EU-kommissionens vurdering "helt på sporet".

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs