FinansWatch

Thierry: Stigning rammer små kunder mest

Hvor stor en rentestigning Danske Banks kunder rammes af, afhænger blandt andet af kundens størrelse.

Foto: Larsen Stine

Danske Bank hæver sin udlånsrente med op til 0,5 pct.point fra 1. august. Og der kan blive stor variation i, hvor meget de forskellige kunders rente vil stige, oplyser direktør for Danske Bank i Danmark, Tonny Thierry Andersen.

"Nogle vil få en meget beskeden stigning. De kunder, der vil få størst stigning, vil være kunder, hvor forretningsomfanget er af beskeden karakter, så for at få en fornuftig rentabilitet i det, så skal de løftes med 0,5 pct.point. Så det er både i forhold til forretningsomfang og lånetype," forklarer direktøren.

Han nævner som et eksempel en kunde, der har et lån på omkring 100.000 til en Ford Fiesta. For sådan en kunde vil meromkostningen være 40 kr. efter skat om måneden.

I gennemsnit regner Danske Bank med, at udlånsrenten vil stige 0,25 pct.point.

Danske Bank begrunder den varslede rentestigning med stigende udgifter til at låne penge i udlandet samt udgifter til indskydergarantifonden, der i første halvår er løbet op i 1,3 mia. kr. for Danske Bank.

(Ritzau Finans)

Danske Bank hæver renten

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs