Thierry: Kun få danske banker kan låne i udlandet

Den danske banksektor er sat i skammekrogen på de internationale finansmarkeder, og kun en håndfuld danske banker er i dag i stand til at hente penge i udlandet.
RITZAU FINANS

Det siger topchefen for Danske Banks danske aktiviteter, Tonny Thierry Andersen, til Ritzau Finans.

"Der er under en håndfuld banker i Danmark, der kan funde sig på de internationale markeder i dag, og der er der tale om en betydelig stigning i fundingomkostningerne som følge af, at man nok er sat lidt i skammekrogen på grund af bankpakke III," siger Tonny Thierry Andersen.

I sidste uge opsagde Danske Banks realkreditselskab Realkredit Danmark sin aftale med det internationale kreditvurderingsbureau Moody's, hvorefter Danske Banks aktiekurs faldt over 5 pct. Men realkreditdatterens farvel til Moody's har ikke påvirket Danske Banks fundingomkostninger, vurderer Tonny Theirry Andersen.

Stigende omkostninger

"Men hele forløbet omkring Moody's syn på den danske pengeinstitutsektor har medvirket til stigende omkostninger," siger han.

Tonny Thierry Andersen ønsker ikke at sætte konkrete tal på, hvad Danske Banks udgifter til funding er i dag.

"Fundingomkostningerne for hele den danske sektor er steget 2-3 gange i forhold til niveauet før krisen, hvor det var ekstraordinært billigt. Bankpakke III har været medvirkende til de stigende omkostninger, da den har ført til nedgradering af de danske banker (hos de internationale kreditvurderingsbureauer, red.)," siger Tonny Thierry Andersen.

Danske Bank har en langsigtet rating på A2 fra Moody's, A fra Standard&Poor's og A+ fra Fitch. Alle tre kreditvurderingsbureauer betegner udsigterne for bankens ratings som negative.

(Ritzau Finans)

Thierry: Stigning rammer små kunder mest

Danske Bank hæver renten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også