Tilsyn: Danskes nedskrivninger i den lave ende

Efter en kradsbørstig kritik fra tilsynet i 2010 har Danske Bank rettet ind, men nedskrivningerne er fortsat i den lave ende, og kreditstyringen er mangelfuld, mener tilsynet.

På rette vej, men stadig ikke i mål.

Det er konklusionen fra Finanstilsynet i forbindelse med et besøg hos Danske Bank, en opfølgning på sidste år besøg, der resulterede i en overordentlig grim kritik.

I dag er tonen noget mildere fra tilsynet, der dog stadig ikke er helt tilfredse, når det kommer til nedskrivninger, risikovurdering og kreditstyring.

”Banken har iværksat en række initiativer for at imødekomme Finanstilsynets kritik efter undersøgelsen i 2010, blandt andet en screening af 150.000 sager hvor kunder har fået bevilget et boliglån. Finanstilsynet vurderer, at tiltagene forekommer hensigtsmæssige, men at det er for tidligt at konkludere på effekten af dem,” skriver tilsynet efter at have gennemgået 250 udlånsengagementer i størrelsesordenen 200.000 til 10 mio. kr.

Lave nedskrivninger

Tilsynet skriver desuden, at bankens nedskrivninger fortsat er i den ”lave ende af det interval, regnskabsreglerne giver mulighed for”.

Også i forhold til bankens vurdering af privatkunder er der sket forbedringer, selvom tilsynet ikke er helt tilfreds.

”Finanstilsynet påbød efter inspektionen i marts 2010 banken at forbedre sin model til vurdering af risikoen på privatkunder, så den bedre tager højde for en eventuel forringelse af udlånenes værdi. Det er tilsynets opfattelse, at bankens tiltag siden inspektionen i 2010 har forbedret modellen væsentligt, men at der fortsat er et vist forbedringsbehov”.

Skal redgøre

I forbindelse med bevilligsgrundlag og kreditstyring er banken på rette spor, selv om målstregen stadig ikke er nået.

”Bankens bevillingsgrundlag og kreditstyring af privatkunder, navnlig opfølgning, forekommer fortsat noget mangelfuld, men der er tegn på forbedringer i forhold til inspektionen i 2010. Det er tilsynets indtryk, at bankens identifikation af risici i svage sager er blevet bedre. Undersøgelsen viste, at banken har et efterslæb med hensyn til datakvalitet og udvikling af systemer til kreditområdet”.

Tilsynet har påbudt banken at redegøre for forbedringer på områderne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også