FinansWatch

Regnskab: Danske Bank en spids under det forventede

Bankens bundlinje er en del lavere end ventet, men til gengæld er handelsindtægterne skyhøje i forhold til estimaterne. Bankens nedskrivninger, som primært stammer fra Irland, og omkostninger er også til den høje side. (Opdateret)

Danske Bank lander et nettoresultat for 1. kvartal på 700 mio. kr., næsten 300 mio. kr. mindre, end markedet havde sat næsen op efter. På nettogebyr-fronten rammer banken lige i bulls-eye i forhold til forventningerne med 2,1 mia. kr., mens nettorente-indtægterne landede på godt 5,5 mia. kr., hvilket er 400 mio. kr. lavere end markedets forventninger.

Den helt store joker i regnskabet er bankens handelsindtægter, der brager i vejret med små 3 mia. kr. hvor analytikerne havde forventet 1,75 mia. kr.

På nedskrivningsfronten skuffer banken fra Holmens Kanal i København en smule. Her var der nedskrivninger i årets første tre måneder på 2,8 mia. kr., mens analytikerne i gennemsnit forventede en nedskrivningssaldo, der var 350 mio. kr. lavere.

Irland gør ondt

Også på omkostningssiden ligger Danske Bank en spids til den svage side. Her hedder driftsomkostningerne 7,35 mia. kr., mens forventningen var et tal en lille halv mia. kr. mindre.

Danske Bank ender dermed med resultat før skat på 1,5 mia. kr. - fuldstændig som forventet.

"Udviklingen i forretningen er samlet set positiv. I Danmark og på de fleste af koncernens øvrige markeder har vi oplevet forbedrede makroøkonomiske forhold. Det betyder blandt andet, at nedskrivningerne fortsat er faldende. I Irland er betingelserne dog stadig meget vanskelige," skriver Peter Straarup i en skriftlig kommentar til regnskabet.

Straarup: Drøftelser i det politiske bagland om statslån

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs