FinansWatch

Straarup: Drøftelser i det politiske bagland om statslån

Peter Straarup siger, at han ikke oplever den store uenighed med politikerne omkring, hvad banken skal betale for at tilbagebetale statslånet før tid.

Danske Bank er fortsat i forhandlinger om at få lov til at førtidindfri det statslån på 26 mia. kr., som banken fik under finanskrisen.

"I øjeblikket er der nogle drøftelser mellem staten og os, og der er også nogle drøftelser i det politiske bagland," siger Danske Banks ordførende direktør Peter Straarup til Ritzau Finans.

Han ønsker ikke at løfte sløret for, hvor knasterne i forhandlingerne er.

"Jeg tror ikke, vi er så uenige. Det er et spørgsmål om at finde ud af, hvad banken skal betale for at komme ud af det før tid, siger Peter Straarup.

Tidligere har oppositionen i Folketinget krævet, at skatteyderne ikke stilles ringere, hvis Danske Bank kommer ud af sit lån før tid. Hvis banken tilbagebetaler lånet to år før tid, vil statskassen gå glip af 5

mia. kr. i renter. En førtidsindfrielse skal godkendes af hele forligskredsen omkring bankpakkerne. Den effektive rente på lånet er knap 10 pct.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs