Venstre isoleret i slagsmålet om Danske Banks rente-exit

Danske Bank vil tilbagebetale sit 24 mia. kr. store lån før tid, men politikerne skændtes om, hvad prisen skal være.

Venstre står helt alene med synspunktet om, at Danske Bank skal slippe for at kompensere skatteyderne for tabte renteindtægter, når banken vil betale sit 24 mia. kr. store lån fra staten tilbage før tid. Det står klart, dagen før sagen skal drøftes i forligskredsen, skriver dagbladet Børsen.

"Der skal være enighed i forligskredsen, hvis man skal ændre på de vilkår, ellers må Danske Bank jo blive de to år. Det er der ikke noget at gøre ved," siger Venstres finansordfører, Jacob Jensen.

Kompensere for rentetab

Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti meldte tidligt ud, at hvis Danske Bank ville førtidsindfri lånet, så skulle der betales for det. Nu tilslutter også De Radikale og De Konservative sig det synspunkt.

"Jeg synes, det er rimeligt, at de kompenserer for det rentetab, som staten får, og det er det, vi skal finde en model for," siger Mike Legarth (K) til Børsen.

Tab på 3 milliarder

Ifølge beregninger fra Økonomi- og Erhvervsministeriet står staten til at miste ca. 3 mia. kr., når dens egne renteudgifter er modregnet de tabte renteindtægter.

Selv Danske Bank mener dog, at den bør betale for at slippe ud af lånet.

En fair pris

"Det skal være en fair pris for alle parter, men det er det, vi skal til at drøfte. Det vil være statsstøtte, hvis vi får en for god deal, men vi går bestemt ud fra, at staten i forhandlingerne varetager statens interesser," sagde Danske Banks finansdirektør Henrik Ramlau til Dagbladet Børsen, da banken aflagde årsregnskab den 11. februar.

Liberal Alliance, der også er en del af forligskredsen, ønsker ikke at tage stilling til spørgsmålet før mødet i morgen.

Straarup afviser opkøbsplaner

Danske Bank vil hente 20 milliarder

Danske Bank forbereder garanteret aktieemission

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også