Straarup afviser opkøbsplaner

Selv om Danske Bank gør klar til at hente 20 milliarder og vriste sig fri af spændetrøjen fra staten, er formålet ikke opkøb, fastslår topchef Peter Straarup.

På pressemødet i forbindelse med aflæggelsen af årsregnskabet for 2010 redegjorde Danske Banks topchef Peter Straarup for planerne om en emission, der skal skrabe 20 mia. i kassen og samtidig gøre det muligt, at tilbagebetale hybrid kernekapital til staten for 24 mia. kr.

Selv om Peter Straarup tidligere har udtalt til FinansWatch, at kapitalen fra staten ikke er forenelig med større opkøb, afviste han, at opkøb skulle være formålet med kapitaludvidelsen.

”Det er for at forfølge de organiske vækstmuligheder, der er. Vi har ingen planer om opkøb. Vi er i markeder, hvor vi sagtens kan udvide vores forretning,” siger Peter Straarup. Han understreger at formålet med kapitaludvidelsen er at skabe ro om Danske Banks kapitalforhold, om aktien og at sikre banken et stærkt kapitalgrundlag til at imødekomme fremtidige kapitalkrav i forlængelse af Basel III.

Peter Straarup slår samtidig fast, at forhandlingerne med staten om at få lov til at indfri lånet i 2012 og ikke i 2014 som planlagt, endnu ikke er færdige. Han tilføjede samtidig, at kapitaludvidelsen ville fortsætte uagtet resultatet af forhandlingerne. Han forventer dog, at staten er interesserede i at få sin penge tilbage før tid.

"Jeg ved ikke om staten vil sige nej, men jeg har noteret mig, at der her til formiddag er to ministre ude at udtale sig positivt," siger Peter Straarup.

Straarup lukker krigskassen til 2014

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også