FinansWatch

Tonny Thierry: Danske indtægter robuste

De danske indtægter er robuste, men væksten udebliver på på grund af vanskelighederne i dansk økonomi, siger Danske Banks chef for de danske aktiviteter, Tonny Thierry Andersen.

Danske Banks danske indtægter er robuste, men der er ikke megen vækst, da dansk økonomi har haft det svært. Det siger bankdirektør Tonny Thierry Andersen, der er chef for Danske Banks danske aktiviteter, til RB-Børsen.

"Dansk økonomi har det generelt svært. Virksomhederne er tilbageholdende med investeringer, mens privatkunderne tænker sig om, lyder vurderingen fra bankdirektøren, der tilføjer, at "udlånene ikke rør sig meget størrelsesmæssigt".

Han vurderer videre, at dansk økonomi er i bedring, og at 2010 viste, at dansk økonomi har været ramt hårdt i nordisk regi, men klaret sig pænt i europæisk regi.

Arbejder stenhårdt

Banken ved Holmens Kanal gør sig dog store anstrengelser for at tiltrække nye kunder og vokse på det danske marked. Og den har siden august oplevet en nettotilgang af nye kunder.

"Vi arbejder stenhårdt på at øge tiltrækningskraften for at få kunder i banken, og vi er også hjulpet af det, der sker i branchen (Amagerbankens krak, Red.)," siger direktøren.

Danske Bank fokuserer på tre ting for at tiltrække kunder: Det skal være nemmere, mere enkelt og billigere at være kunde i banken.

"Vi har derfor investeret ret tungt i teknologi med blandt andet vores mobilbank. Den har rykket ganske vildt. 160.000 kunder har downloadet applikationen. I den første uge, hvor man med et billede af sit girokort kunne betale sin regning, havde vi 10.000 betalinger. Vi har også en kundelinje, der er åben 24 timer i døgnet. Tilgængeligheden betyder meget for kunderne," siger Tonny Theirry Andersen.

Skal være mere moderne

Danske Bank har samlet set i Danmark 2,2 mio. privatkunder.

Der bliver også arbejdet med image med den begrundelse, at "fordi banken er blå, er vi ikke dyrere end andre banker".

- Der var en opfattelse, at vi var dyrere, men vi er faktisk blandt de billigste, viser undersøgelser. Den sten arbejder vi ret hårdt på at fjerne fra vejen, og der er mere i støbeskeen, lyder det fra en optimistisk bankdirektør.

Danske Bank vil som andre store banker bevæge sig mod at være mere moderne og kundevendt, hvilket kræver massive investeringer.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs