FinansWatch

Banknordik betaler 51 mio om året for Amager-lån

Amagerkøberen Banknordik må til lommerne for at betale for den halve milliard, banken vil låne for at styrke solvensen efter købet.

10,5 pct. i rente på en hybrid kapitaludstedelse på 200 mio. kr. – og 8,5 pct. i rente for det lån på 300 mio. kr. til den ansvarlige kapital, som staten gav den færøske bank tilsagn om i forbindelse med købet. Sådan lyder prisen for at sikre solvensen efter købet af Amagerbanken for Banknordik.

"Vi skal låne mellem 300 og 550 mio. kr., hvor staten kommer med de 300 mio. kr. i ansvarlig kapital, og vi også selv skal finde ca. 50 mio. i ansvarlig kapital. Resten bliver hybridt, og som det ser ud nu regner vi med at hente 500 mio. kr. Det kan godt være det bliver lidt mere, men vi har egentlig ikke brug for mere end ca. 500 mio. kr.," siger adm. direktør i Banknordik, Janus Petersen, til FinansWatch.

Den samlede rentebetaling for de to lån lander på 50,75 mio. kr. om året, hvis de bliver fuldtegnet. Begge lån er udstedt med en indfrielsesmulighed efter fem år. Hvis den mulighed ikke bliver brugt, vil det udløse en rentestigning.

Samtidig inkluderer statens lån til den ansvarlige kapital ikke en mulighed for, at banken kan konvertere lånet til aktier. Dermed slipper staten formentlig for at blive aktionær, hvis den færøske bank kommer under pres i fremtiden.

Banken forpligter sig samtidig til ikke at udbetale udbytte i en ikke nærmere angivet periode.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs