FinansWatch

Hove: Det tager 5-10 år at rydde op

Manden med ansvaret for oprydningen i resterne af Amagerbanken, vurderer at det kommer til at tage mange år at afvikle de sidste problemkunder.

Foto: Panduro Jens Jyllands-Posten

”Det vil vare adskillige år, inden de sidste kunder er afviklet. Et forsigtigt bud lyder et sted mellem fem og ti år,” siger Steen Hove, direktør for resterne af Amagerbanken, til Berlingske Business.

Finansiel Stabilitet meddelte i sidste uge, at man har solgt den ”grønne” del af Amagerbanken til BankNordik. Tilbage er godt 200 kunder med en samlet gæld på ikke mindre end 13 mia. kr. Det får endnu engang Steen Hove til at skyde med skarpt på den tidligere ledelse.

Trist, trist, trist

”Det er trist trist trist. Hvordan man kan finde på at tage så store engagementer? Det er fuldstændig ødelæggende, at man har haft så kæmpestore og dårlige engagementer i én branche. Det har givet slagside og bragt banken derud, hvor den gik under,” siger han til avisen og tilføjer, at man arbejder på en redegørelse, der skal afklare, om regnskaberne fra den tidligere ledelse har været retvisende.

”Vi skylder alle dem, der har tabt penge på Amagerbanken, at undersøge, om den gamle direktion har lavet retvisende regnskaber. Det skal afdækkes, og finder vi noget, der kan udløse en erstatningssag eller en politianmeldelse, så gør vi det,” siger Steen Hove til Berlingske.

BankNordik afviste sunde kunder

Prisen på Amagerbanken vækker undren

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs