Ny Amagerchef: Vi hoppede rundt

Da det endelig var på plads, var det lidt som at vinde en fodboldkamp. Læs om timerne op til, at Janus Petersen satte sin underskrift på Amagerbanken.

Tænkeprocessen har været i gang, siden Amagerbanken krakkede i starten af februar. Et væld af tanker, beregninger, diskussioner og lange nætter senere, kunne Banknordiks adm. direktør, Janus Petersen, i går klokken cirka 18.15 sætte sin underskrift på Amagerbanken.

Og det var lidt, som at score det afgørende mål i en meget vigtig foldboldkamp.

Hvordan havde du det, da du fandt ud af, at nu var Amagerbanken jeres?

”Man gør vel, som man gør til fodboldkampe. Mændene hopper lidt rundt,” siger Janus Petersen dagen derpå til FinansWatch.

Gjorde I det?

”Ja, men det var der jo ikke nogle, der så,” siger den nye topchef i Amagerbanken og tilføjer:

”Vi lavede ikke saltomortaler, for det har vi ikke evner til, og jeg tror heller ikke helt, at lokalet tillod det. Men vi var i hvert fald glade”.

Lange forhandlinger

Forud havde Janus Petersen, hans direktionssekretær og en advokat siden kl. 9 siddet over for Finansiel Stabilitet i et lokale i København. I lokalet var omkring 10 til 12 personer til stede.

De første forhandlinger mellem Banknordik og Finansiel Stabilietet startede tirsdag, og i går onsdag indledte Banknordik og Finansiel Stabilitet så de endelige forhandlinger, der af Janus Petersen bliver betegnet som finalen. Omkring klokken kvart over seks skulle Janus Petersen have kuglepennen frem, da han skrev under på papirerne, og herefter var det videre til Amagerbanken.

"Da jeg havde skrevet under, tog vi straks ud til Amagerbanken og holdt et møde med bankens chefer. Der var mange mennesker, og det brugte vi et par timer på, for der er meget at tale om, når der sker sådan nogle væsentlige ændringer i tilværelsen. Og så snakkede jeg med journalister".

Selve processen startede dog helt tilbage i forbindelse med Amagerbankens krak.

Tankeproces

”Banken krakkede i febuar, så tankeprocessen startede der, fordi vi begyndte at tænke over, om det var noget, vi skulle overveje. Det har vi gjort siden, så processen har varet cirka fra februar og til nu,” siger Janus Petersen, der betegner det som en hård proces.

”Der er meget arbejde, strategi og taktik i sådan noget. Vi arbejdede døgnet rundt op til budgivningen,” siger Janus Petersen, der betegner tilgangen til Amagerbanken som meget direkte.

”Vi har haft en meget direkte tilgang. Vi gik efter at erhverve kun de sunde dele, og så har vi også haft den forudsætning, at hvis vi skulle købe den, så skulle det være til en pris, som vi med god samvittighed kunne betegne som en god pris,” siger Janus Petersen, der i dag er lidt gladere end normalt.

”Jeg er måske lidt gladere, end jeg plejer at være, for når tingene former sig, som man havde håbet, så bliver man lidt gladere – selvom det også giver lidt hårdere arbejde”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også