FinansWatch

Amagerbanken malede et skønmaleri

Nedskrivninger: Den krakkede Amagerbanken tegnede et over-positivt billede af sine egne sikkerheder hos økonomisk underdrejede kunder. Banken forsøgte tilsyneladende til det sidste at hente hjælp i udlandet.

Amagerbanken undlod bevidst at nedskrive på lån og lod ejendomme stå i bøgerne tæt på oppustede førkrisepriser. Selv ejendomme med lånekunder lagt i økonomisk respirator slap ofte med ganske nådige nedskrivninger. Undtagelserne for reglen var blandt andet nogle engagementer, hvor Finanstilsynet havde været inde og vride armen rundt på Amagerbanken.

Fakta fremgår af en liste over Amagerbankens 93 største ejendomsengagementer, som Morgenavisen Jyllands-Posten er i besiddelse af. Listen indeholder Amagerbankens gamle ledelses økonomiske selvportræt med deres ejendomsengagementer pr. 3. november 2010 i centrum. En uge senere var formanden og den adm. direktør sat på porten. Tre måneder senere blev banken erklæret konkurs. Dødsårsagen var ekstraordinære nedskrivninger på 3,1 mia. kr., heraf for omkring 1 mia. kr. foretaget på ejendomme og ejendomsprojekter fra novemberlisten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs