FinansWatch

Dobbelt søgsmål truer medarbejdere i Amager-bestyrelse

De fire medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer i Amagerbanken risikerer at blive trukket in i retssager både mod den gamle og den nye ledelse, skriver dagbladet Børsen.

Foto: Uffe Frandsen

Medarbejderrepræsentanterne i Amagerbanken, der krakkede for nyligt, risikerer søgsmål på flere fronter. De sad nemlig både med under den gamle ledelse anført af bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen og den nye ledelse anført af Niels Heering. Dermed risikerer de at blive trukket ind i retssager mod begge bestyrelser, konkluderer eksperter overfor dagbladet Børsen.

”De medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer har lige så stort et ansvar som de andre medlemmer. Der er fuldstændig ligestilling blandt alle bestyrelsesmedlemmerne. De har samme pligter og ansvar, og de får det samme i løn. Og de kan blive trukket ind i søgsmål mod den gamle og den nye bestyrelse,” siger professor Lars Bo Langsted, Juridisk Institut ved Aalborg Universitet.

Ledelsesstilen ændrede sig markant

Da den nye ledelse af Amagerbanken kom til i november sidste år ændrede ledelsesstilen sig markant, og der blev gået væsentligt hårdere til bankens mange nødlidende låntagere. Lars Bo Langsted kalder det usædvanligt, at de fire medarbejderrepræsentanter blev siddende under den forandring.

”Om det er uortodokst, når nu ledelsesstilen ændrer sig så markant, ved jeg ikke. Men man må nok sige, at det er usædvanligt – ligesom resten af forløbet omkring Amagerbanken har været det,” siger professoren til dagbladet Børsen.

Fortryder ikke

Den ene af de fire repræsentanter, privatkunderådgiver Dan Roland Hansen, fortryder ikke, at han blev siddende.

”Jeg kan kun tale for it eget vedkommende, men jeg har ikke gjort mig tanker om at træde ud i forbindelse med, at den nye bestyrelse trådte til. Vi er valgt af medarbejderne og ikke af generalforsamlingen, og vores opgave er at varetage medarbejdernes og bankens interesse, og det har vi gjort i både den ene og den anden bestyrelse,” lyder det.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs