FinansWatch

Heering: Nu er det fremad

Med offentliggørelsen af aftalen mellem Amagerbanken og Finansiel Stabilitet er der én vej for Amagerbanken. Og det er fremad, siger bestyrelsesformand Niels Heering.

Mere åbenhed.

Det har længe været kodeordet for den nye bestyrelse i den kriseramte Amagerbanken.

Og det er også en af årsagerne til, at bankens ledelse fredag eftermiddag har valgt at offentliggøre den samlede aftale mellem banken og Finansiel Stabilitet.

”Den kommer nu, fordi vi allerede på generalforsamlingen sagde, at den nye bestyrelse ville have en mere åben linje. Derfor var denne aftale noget af det, vi ville kigge på for at se, om den kunne offentliggøres. Det har vi så brugt tid på at vurdere, og så har vi valgt at offentliggøre den,” siger Niels Heering til FinansWatch.

Resten er historie

Offentliggørelsen signalerer samtidig, at man nu kigger fremad.

"Det er det, vi mener inderst inde - også af hensyn til alle medarbejderne derude. Og så er resten historieskrivning, kan man sige," siger Niels Heering.

Derfor vil han heller ikke forholde sig til, om nogle af aftalens oplysninger burde have været blevet offentliggjort før. Heller ikke at Finansiel Stabilitet allerede i september meddelte banken, at der skulle ske en udskiftning af den administrerende direktør.

"Så kan man spørge, hvorfor sagde man ikke hvad før, men nu er det ude, nu har vi meddelt det," siger bestyrelsesformanden.

Han vil ikke fremhæve enkelte punkter i aftalen. Der er ikke noget, der er ligegyldigt, men der er heller ikke noget, der helt afgørende, siger han.

Staten krævede Brændstrups afgang i september

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs