FinansWatch

Hvem er årets mest digitale forsikringsselskab?

5. april kårer FinansWatch og analysevirksomheden Wilke Årets Digitale Finansvirksomhed. Ser her, hvem de nominerede er blandt forsikringsselskaberne.

Foto: Colourbox

Alka og Alm. Brand er topscorere blandt forsikringsselskaberne med hver to nomineringer, når FinansWatch sammen med analysevirksomheden Wilke kårer Årets Digitale Finansvirksomhed.

Det sker ved en stor konference onsdag den 5. april på Folketeatret i København. Kåringen sætter for andet år i træk fokus på de finansvirksomheder, der er kommet længst på den digitale rejse på en række områder.

Priserne bliver uddelt i fire delbrancher: store banker, mellemstore banker, forsikringsselskaber og pensionsselskaber.

Alka og Alm. Brand er begge nomineret til hovedprisen som Årets Digitale Finansvirksomhed og for bedste digitale kundeløsninger. Alka scorer blandt andet højt på den digitale kommunikation med kunderne samt på det interne arbejde med kunde- og forbrugerindsigt. Alm. Brand får blandt andet point for sin hjemmeside og digitale kommunikation samt for det interne arbejde med automatisering.

De øvrige nominerede blandt forsikringsselskaberne er Codan, If, LB Forsikring, Topdanmark og Tryg.

Metoden bag kåringen er tredelt og består af følgende elementer:

 1. En måling af kundernes oplevelse af selskabets digitale løsninger og performance. Omkring 3.000 kunder har vurderet selskabernes personlige forsikringsside, apps, hjemmesider samt forsikringsselskabernes digitale kommunikation og evne til innovation.
 2. En objektiv ekspertvurdering af selskabernes digitale løsninger med fokus på brugervenlighed, funktionalitet og personificeringsgrad.
 3. En intern afdækning af forsikringsselskabets digitale strategi, brug af digitale data til kunde- og forbrugerindsigter, samt automatisering af selskabets kerneprocesser. Afdækningen er gennemført ved hjælp af et interview med selskabets ansvarlige for den digitale strategi.

De nominerede blandt forsikringsselskaberne:

Bedste digitale kundeløsninger:

 • Alka
 • Alm. Brand
 • Codan

Bedste interne digitale setup

 • If
 • Topdanmark
 • Tryg

Samlet vinder: Årets Digitale Finansvirksomhed

 • Alka
 • Alm. Brand
 • LB Forsikring

Du kan læse meget mere om kåringen og tilmelde dig konferencen her

Ud over kåringerne præsenteres resultaterne af undersøgelsen i rapporten Digital Finans 2017, der er en del af FinansWatchs videntilbud – FW Insight. Læs mere om FW Insight her.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere