FinansWatch

Avis: Tilsyn jagter urent trav i pensionsbranchen

Efter AP Pensin er blevet pålagt at betale 170 mio. kr. tilbage til kunderne, vil tilsynet nu se på, om andre pensionsselskaber har udbetalt for lidt i bonus ved omvalg. Det skriver Børsen.

AP Pensions sag i Finanstilsynet, hvor selskabet blev pålagt at udbetale 170 mio. kr. mere i bonus til kunder, der havde opgivet deres garantier, er kun den første.

Finanstilsynet gør nu klar til at se nærmere på andre pensionsselskaber, der har tilbudt et omvalg fra garanti til markedsrente, skriver Børsen.

"Når vi har lagt det frem som en principiel sag, er det også klart, at vi må kigge på, om det samme skulle have været gældende for andre omvalg i andre selskaber," siger Jan Parner, vicedirektør i Finanstilsynet til avisen.

Han vil nu gå ud og bede de relevante pensionskasser om at redegøre for, hvordan de har beregnet den betaling, kunderne har fået for at opgive deres garantier. Problemet i AP Pensions tilfælde var at den nu overtagne pensionskasse FSP ikke havde taget tilstrækkelig højde for forskellen i forventet levetid blandt kunderne, da der blev udbetalt bonus.

AP Pension får påtale af Finanstilsynet for omvalg

Millionregn over bankpensionister

Små pensionskasser bliver mindre interessante

Mindre pensionsselskabers afkast løber fra de større 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs