FinansWatch

Mindre pensionsselskabers afkast løber fra de større

SEB Pension og Topdanmark har leveret de bedste afkast på de garanterede pensionsordninger.

Topdanmark kunne for 2013 levere et afkast på de garanterede pensioner på 5,5 pct. og SEB Pension 4,0 pct., mens Nordea præsterede 0,3 pct., Danica minus 0,2 pct., og AP Pension og PFA henholdsvis minus 1,0 og minus 1,1 pct. Det fremgår af beregninger foretaget af pensionsmægleren Willis for dagbladet Børsen.

Ifølge Kim Johansen, direktør i SEB Pension, skyldes forskellen at man krydrer de traditionelle obligationsinvesteringer, der typisk gav negativt afkast på grund af stigende renter i 2013, med mere risikable investeringer, som højrenteobligationer, infrastrukturprojekter og unoterede aktier.

"Man kan enten dække sig af, så selskabets egenkapital beskyttes, eller man kan passe på forsikringstagernes penge. Og vi har valgt at tage på forsikringstagernes penge. Jeg tror vores strategi er mere kundevenlig, end tilfældet er hos mange af vores kollegaer," siger SEB Pensions Kim Johansen til Børsen.

I Danica arbejder man på at øge det risikojusterede afkast, set i lyset af at der med den nuværende meget lave rente er en risiko for nye rentestigninger, mens AP Pension mener, at lovgivningen giver fastlåsninger i forhold til at påtage sig en større risiko i investeringerne.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs