FinansWatch

Regnskab: Tryg flot gennem stormvejr

To hårde efterårsstorme kunne ikke ødelægge 2013 for Tryg. Årsresultatet overgår koncernens langsigtede finansielle mål.

Tryg kom gennem 2013 en smule bedre end året før. Koncernens årsrapport viser en bundlinje på 2,369 mia. kr. i efter skat, hvilket forrenter egenkapitalen med 21,5 pct.

Forsikringsnøgletallet combined ratio, der udtrykker forholdet mellem indtægter, omkostninger og erstatninger, endte på 87,7, som er en forbedring af 2012-tallet.

Det sker på trods af, at storskader har påvirket combined ratio med 3,2 procentpoint alene.

Analytikerne havde ventet, at Trygs fjerde kvartal ville blive belastet væsentlig af især de to store storme. Analytikerne havde en konsensusforventning om en combined ratio på 94,8 for de sidste tre måneder. Her overrasker Tryg positivt med en CR på 89,1.

Trygs langsigtede finansielle mål hedder en CR omkring 90 og en egenkapitalforrentning på 20 pct. Forsikringsvirksomhed er i udgangspunktet mest lønsom i sommerhalvåret, så det vidner om et solidt resultat, når Tryg kan nå sine driftsmål selv i et stormramt Q4.

Tornen i Trygs regnskab har gennem året været toplinjen. Den dykker i regnskabet til 19,5 mia. kr. fra 20,3 mia. kr. året før. Tryg koncernchef Morten Hübbe siger til FinansWatch, at man har set en opbremsning i den faldende toplinje, men at man må forvente, at den bliver negativ i 2014 også.

Til gengæld glæder han sig så over, at effektiviseringer driver fremgangen.

"Resultatet efter skat er 7 pct. bedre end i 2012. Både på helåret og i fjerde kvartal ligger vi markant over, hvad markedet forventede, så det er jo klart positivt," siger Morten Hübbe til FinansWatch.

 

Opdateret

 

 

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs