FinansWatch

Tryg-forventninger: Indtjeningen til dels borte med blæsten

Vinterstormene Allan og Bodil ventes at få betydelige negative konsekvenser for Trygs forsikringsresultat torsdag.

Forsikringsselskabet Trygs regnskab for fjerde kvartal torsdag ventes i høj grad at være påvirket af stormene Allan og Bodil, der hærgede i henholdsvis oktober og december og vil give sig udslag i et markant ringere forsikringsresultat end i samme periode året før.

"Trygs selvrisiko udgør 150 mio. kr. for hver af stormene, og dertil kommer genopstart af genforsikringsprogram. I alt modellerer vi nettoomkostningerne til 400 mio. kr., men de samlede bruttoskadeudgifter fra de to storme løber formentlig op i mere end 1 mia. kr. for Tryg," skriver Sydbank i en kommentar.

Samtidig venter banken, at Tryg har omkostninger til den norske Naturskadepool på ca. 50 mio. kr. i kvartalet. Disse omkostninger kan mærkes i det forsikringstekniske resultat, som Sydbank venter lander på kun 179 mio. kr. mod 648 mio. kr. i fjerde kvartal 2012.

Store udsving

Konsensus i markedet er et forsikringsteknisk resultat i kvartalet på 254 mio. kr. ifølge et medianestimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans, men de underliggende estimater for indtjeningen svinger relativt meget fra et resultat på blot 65 mio. kr. til et resultat på 360 mio. kr.

Det estimerede noget dårligere resultat af selve forsikringsdriften ventes delvist kompenseret af et godt kvartal på investeringssiden.

"Fine aktieafkast i 4. kvartal baner vejen for et solidt investeringsresultat, som vi modellerer til 680 mio. kr. for hele 2013 hos Tryg," skriver Sydbank. Konsensus isoleret for fjerde kvartal er et investeringsresultat på 188 mio. kr. mod blot 4 mio. kr. i samme kvartal året før.

Usikkerhed om udbytte

Resultatet før skat ventes dermed "kun" af falde til 457 mio. kr. fra 638 mio. kr. i fjerde kvartal 2012, og nettoresultatet ses dykke til 343 mio. kr. fra 404 mio. kr. Spørgsmålet er så, hvor meget af det resultat, selskabet agter at udlodde til aktionærerne. I forvejen har Tryg igangsat et nyt aktietilbagekøbsprogram
på 1 mia. kr. i 2014.

"Trygs udlodningspolitik sigter mod et nominelt stabilt stigende udbytte, og selv med to dyre storme i 4. kvartal bør det være muligt. Vi forventer således fortsat et udbytte på 28 kr. pr. aktie for regnskabsåret 2013 – svarende til, at Tryg udbetaler 85 pct. af resultatet efter skat," skriver Sydbank.

I 2012 udloddede selskab 26 kr. per aktie. Konsensus for udbytte for 2013 er 27,5 kr. per aktie, hvor estimaterne svinger fra 27 kr. til 31,2 kr. blandt de otte analytikere adspurgt af SME Direkt.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs