FinansWatch

Hver fjerde sparer ikke op til pension

Flere grupper af lønmodtagere er i fare for at træde ind i alderdommen uden anden økonomisk beskyttelse end folkepensionen og ATP.

Hver fjerde lønmodtager forsømmer at spare op til alderdommen. En ny analyse fra ATP viser, at hvad enten man følger de 30-årige eller 50-årige danskere, gør det samme sig gældende: At tre af fire indbetaler penge til en arbejdsmarkeds- eller virksomhedspension, men at den sidste fjerdedel af en eller anden grund rykker samtlige blade af kalenderen uden at lægge en eneste krone til side ud over den tvungne tillægspension.

Ifølge ATP’s chefanalytiker, Ole Beier Sørensen, står det klart, at pensionsindbetalingerne kun fungerer godt for folk med et langt og stabilt arbejdsliv inden for brancher med overenskomst.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs