Avis: Medlemmer utilfredse med Pensams Afrika-investeringer

Flere medlemmer i Pensam er forargede over pensionskassens køb af statsobligationer fra korrupte afrikanske lande. De vil tage emnet op på næste generalforsamling, skriver Berlingske Business.

Der skal være en reel diskussion af- og afstemning om- hvorvidt Pensam kan investere medlemmernes penge i statsobligationer fra korrupte afrikanske lande. Det mener flere medlemmer af pensionskasse, som er dybt forargede over formand Dennis Kristensen affejning af kritikken. Det skriver Berlingske Business.

Karen Ribergaard, pædagog på et fritidshjem på Amager og medlem af LFS (Landsforeningen for Socialpædagoger), finder situationen helt uacceptabel.

"Vi medlemmer bliver jo ikke spurgt. Vores penge bliver blot investeret, og vi har så en tiltro til, at det bliver gjort med et humanistisk menneskesyn. Derfor er jeg dybt forarget over disse investeringer. Der må stemmes om, hvor pengene skal investeres henne," siger hun til avisen og opfordrer samtidig Dennis Kristensen til at overveje sin dobbeltrolle som formand for både FOA og PenSam.

Hun bakkes op af flere andre medlemmer, som over for avisen udtrykker øsnke om at få emnet op til diskussion på næste generalforsamling.

Dennis Kristensen har på sin Facebook-side forsvaret investeringerne i afrikanske statsobligationer med, at pensionskasserne ikke bør være mere hellige end staten. Så hvis der ikke fra officiel dansk side er indført sanktioner mod et land, så bør der heller ikke være noget i vejen for, at man investerer i landet, lød argumentet fra FOA- og Pensam-formanden i onsdags.

Dennis K: Pensam skal ikke bedrive udenrigspolitik

Pensam-formand: Berlingske behandler mig svinsk og løgnagtigt

EU-politikere og fagforenings-top vil af med blodobligationer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også