FinansWatch

Finanstilsynet advarer mod forhøjet risiko for tab på ejendomme

Ejendomsmarkedet, aktier, hvidvask, brexit og cyberrisici er områder, som Finanstilsynet i øjeblikket retter særlig opmærksomhed mod i forhold til risici, som kan true den finansielle stabilitet i Danmark. Det fremgår af et nyt notat, som tilsynet fremover vil udsende to gange årlig.

Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Forhøjet risiko for tab på ejendomme, en reel risiko for nye korrektioner i aktiemarkederne, alvorlige konsekvenser, hvis en ny hvidvaskskandale skulle bryde ud, cyberrisici samt øgede omkostninger for danske finansselskaber som følge af brexit. Dette er områderne, som Finanstilsynet i øjeblikket har ekstra fokus på i forhold til de risici, som kan true den finansielle stabilitet.

"Det overordnede makrofinansielle risikobillede er domineret af lave renter og lave risikopræmier, og der er forhøjet risiko for stigende risikopræmier. Samtidig er der risiko for en opbremsning i væksten hos vores samhandelspartnere, f.eks. som følge af en international handelskrig eller en overophedning af amerikansk økonomi," indleder Finanstilsynet et notat om det aktuelle risikobillede, som tilsynet fremover vil offentliggøre to gange om året.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs