FinansWatch

Sløret gigantunderskud i PFA får tilsynet til at hæve pegefingeren

De kommercielle pensionsselskaber har haft meget højere underskud på syge- og ulykkesforsikringerne, end det hidtil har fremgået, hvoraf PFA står for størstedelen af ekstraunderskuddet. Finanstilsynet bebuder strammere kurs, skriver Insidebusiness.

Foto: PFA PR

PFA's underskud på syge- og ulykkesforretningen (SUL) var meget større i 2016, end hvad man umiddelbart kunne læse af regnskabet. Direkte af årsregnskabet fremgik et underskud på 490 mio. kr., men efter at have fået Søren Andersen fra FPension til at se på regnskabet, skriver Insidebusiness, at tab og hensættelser på forsikringsordninger beløb sig til 1.791 mio. kr. mere end det direkte underskud. I alt er underskuddene i de kommercielle pensionsselskaber 2,4 mia. kr. større i 2016, end end det hidtil har fremgået.

Også set i forhold til PFA's markedsandel, er PFA's ekstra underskud på de 1.791 mio. kr. markant større end de øvrige selskabers, viser Søren Andersens opgørelse. Anders Damgaard, finansdirektør i PFA, bekræfter over for Insidebusiness tallene, ligesom han bekræfter, at det var en ny regnskabsmetode, der gjorde, at pensionsselskabet skulle hensætte på en "ny og mere konservativ måde".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs