Avis: Pensionsselskaber løber fra løfte om gratis flytning

Pensionselskaberne vil ikke flytte mindre pensioner under 46.000 kr. gratis, skriver Søndagsavisen.

Det er ellers ikke mere end et halvt år siden, at branchen selv under stor bevågenhed meldte ud, at det fremover skal være gratis at flytte sine små pensioner, og at beløbsgrænsen skulle sættes ved et indestående på 46.000 kroner. Men nu har flere selskaber fået kolde fødder, skriver Søndagsavisen. Det betyder, at grænsen i stedet bliver på blot 20.000 kroner.

"Flere selskaber rejste tvivl om, hvorvidt vi havde været rundt om det hele, da vi traf beslutningen om de 46.000 kroner. Derfor kiggede vi på det igen, og vi fandt ud af, at en grænse på 20.000 kroner var tilstrækkelig til at tilgodese den målgruppe, som var hensigten med forslaget," siger Anne Seiersen, næstformand i Forsikring & Pension.

1.500 kr. i flyttegebyr

Jørgen Svendsen, pensionsekspert og indehaver af rådgivningsselskabet Olympic Pension, er skuffet over den nye melding.

"Jeg synes, at det er trist. I Danmark har vi tradition for mange jobskift, bl.a. som følge af det meget fleksible arbejdsmarked. Samtidig kan vi se, at disse gebyrer er steget voldsomt, fordi der ikke rigtig er nogen, der holder øje med dem. De dyreste selskaber tager over 1.500 kroner i flyttegebyr. Det er helt urimeligt, fordi sådan en overførsel i dag foregår helt helt elektronisk. Det koster ikke selskaberne mange håndører," siger Jørgen Svendsen.

Pension forsvundet på 25 år

Problemet med de små pensioner er, at de stille roligt bliver ædt op af gebyrer, fordi selskaberne tager mere for at administrere dem, end der løber på af renter. Jørgen Svendsens beregninger viser således, at en opsparing på 20.000 kroner typisk er pist forsvundet i løbet af 25 år.

"Så det gode råd er, at man skal se at få samlet det hele. Det gælder sådan set også, selv om der måske står 100.000 kroner på den hvilende konto. Der er ingen grund til at betale flere faste årlige gebyrer, når man kan nøjes med et enkelt," siger Jørgen Svendsen.

Der findes ingen egentlig opgørelse over hvor mange små pensionsordninger, der bare står og sygner hen. Ifølge en undersøgelse, som Interresearch har foretaget for Søndagsavisen blandt 1.049 danskere, svarer mere end hver tredje, at de har en eller flere små pensioner liggende fra tidligere job, mens brancheorganisationen Forsikring & Pension vurderer, at der er tale om 'langt over' en halv million ordninger.

Pensionsselskaber i historisk priskrig

F&P: Politikere kan pakke lovforslaget sammen

Pensionsbranchen skyder rødt skatteforslag ned

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også