FinansWatch

Regnskab: Katastrofer præger Allianz

Allianz er hårdt ramt af naturkatastrofer i Japan, Australien og New Zealand. Det har kostet selskabet 737 mio. euro og har medvirket til at selskabets nettoresultat næsten blev halveret.

”Det nyligt overståede første kvartal er det kvartal over de seneste tyve år der er hårdest ramt af naturkatastrofer. Dog er effekterne derfra delvist blevet afhjulpet af operative forbedringer på adskillige kernemarkeder, positive prisudviklinger på visse områder, samt stabile investeringsindtægter,” udtalte CFO Oliver Bäte fra Allianz Groups holdingselskab i forbindelse med præsentationen af kvartalsregnskabet.

De mange naturkatastrofer betyder at Allianz afdeling for skadesforsikringer har måttet tage til takke med en combined ratio på 101,3.

Selskabets nettoresultat landede på 915 mio. euro, hvilket er en klar tilbagegang fra 1,6 mia. euro i samme kvartal sidste år. Faldet er hermed på 43 pct.

Til trods for den hårde medfart fra naturens hånd, så er Alianz’ nettoomsætning stort set uændret i forhold til samme kvartal sidste år og udgør 30 mia. euro.

Japan koster Allianz dyrt

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs