FinansWatch

Vestas-chef: Pensionskasser blåstempler os

PKA og PensionDanmarks 6 mia. kr. investering i vindmølleparken ved Anholt er en anerkendelse af obligationerne som værende et stabilt og forudsigeligt papir ," siger Ditlev Engel

Pensionskassers indtog som investorer på vindmøllemarkedet anser Vestas' topchef Ditlev Engel som en blåstempling af hele vindmøllemarkedet. Meldingen kommer i kølvandet af nyheden fra sidste uge om, at Dong Energy har solgt halvdelen af Anholt Havmøllepark til konsortium bestående af PensionDanmark og PKA for ca. 6 mia. kr.

"Jeg synes det er spændende at se, at folk begynder at behandle det her som en obligation, at det er en god sikkerhed, at det er nemt at forudsige pengestrømmene, og at eksempelvis en pensionskasse dermed gerne vil placere penge i det, siger Ditlev Engel i et interview med Ritzau Finans.

Hurtigt salg

Vestas er i øvrigt i gang med at levere ind til et stort amerikansk projekt, Terra-Gens Alta Wind Energy Center i Californien, som er finansieret gennem en obligationsudstedelse. Det var første gang, at en udvikler finansierer en vindpark på den måde.

"Og det det gik jo meget hurtigt med at afsætte de obligationer. Jeg synes det er en interessant tankegang, at det finansielle marked begynder at sige, at nu er det her så forudsigeligt, at det vil vi, eksempelvis en pensionskasse, gerne sætte penge i, fordi det giver et bedre afkast end almindelige obligationer," siger Ditlev Engel.

Pensionskasser kaster 6 milliarder i havet

Skjern Bank satser på alternativ energi

Ringkjøbing vil vokse 10 pct. i 2011

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs