FinansWatch

Nye regler kan udløse kundeflugt

Senest 1. juli skal pensionsselskaber vise kunderne driftsherretillægget og investeringsomkostningerne på deres konto og kontooversigt. Det kan skræmme kunderne væk fra de kommercielle spillere, vurderer aktuar Jørgen Svendsen.

Regeringen truer med lovindgreb, hvis ikke pensionsselskaberne senest 1. juli gør samtlige omkostninger tydeligere for kunden. Det kan blive hård kost for markedets kommercielle udbydere, der opkræver de højeste driftsherretillæg omkring 0,55 pct. om året, lyder det fra aktuar og partner i Olympic Pension, Jørgen Svenden.

”Kort kan man sige at kunderne hidtil har fået vist 20 pct. af omkostningerne på deres årlige kontooversigter. Nu får de snart at se alle 100 pct. Så vil kunderne stemme med fødderne og flytte.”

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs