Industriens Pension halverer afkast

Store gevinster på især danske aktier gav Industriens Pension et højt afkast 11,8 pct. før skat i 2010.Det kommer dog ikke nærheden af jubelåret 2009. (Opdateret 11.26)
Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv
Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv
Af JENS THEIL

Aktiemarkedet gav Industriens Pension et godt 2010 og sikrede et investeringsafkast før skat på 11,8 pct. Det positive resultat nåede dog ikke resultatet fra jubelåret 2009, hvor medlemmerne kunne glæde sig over 22,4 pct. i afkast.

”Ved årets udgang udgjorde aktierne godt en tredjedel af investeringerne. Det er især danske aktier og unoterede aktier, der har været med til at løfte afkastet, og blandt de udenlandske aktier var det igen de nye markeder, der bidrog mest”, fortæller Jan Østergaard, investerings¬direktør i Industriens Pension.

Danske aktier gav et afkast på 37,3 pct., unoterede aktier gav 31,8 pct. og udenlandske børsnoterede aktier bidrog med et afkast på 16,8 pct.

Renteafdækning styrker afkastet

For at undgå at et rentefald udhuler reserverne, afdækker Industriens Pension renterisikoen for de fremtidige forpligtelser. Det giver et ekstra afkast, når renten falder, således som det er sket i 2010.

Inklusive renteafdækningen var afkastet således 18,1 pct. før skat i 2010 mod 11,8 pct. uden afdækning

I 2009, hvor renten modsat steg, lød det afkastet inklusiv renteafdækning på 13,0 pct. mod 22,4 pct. uden afdækning.

SEB Pension skabte bedste afkast

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også