Danskere bekymrede over pensionen

Frygten for, om der er nok penge til alderdommen, fylder mest blandt danskerne, når de bliver spurgt til, hvad der bekymrer dem ved deres opsparing til pension. Det viser ny undersøgelse.

Rækker pensionsopsparingen til alderdommen?

Det er danskernes største bekymring, når de bliver spurgt til, hvad der bekymrer dem mest ved deres opsparing til pension. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Banknordik.

”Når man skal på pension, har det selvfølgelig stor betydning, hvor mange penge der er at leve for. Men vi er overraskede over, at frygten for at have for lidt penge til mad, tøj, rejser og udgifter i hverdagen fylder så meget i folks bevidsthed,” siger Jacob Wester, chef for firmapensionsområdet i Banknordik, i en pressemeddelelse.

Debat giver bekymring

Et dårligt afkast og forkert rådgivning er også blandt bekymringerne, men hele 47 pct. af de 1.278 respondenter er mest bekymrede for, om opsparingen rækker langt nok.

Undersøgelsen er gennemført før statsministerens nytårstale, hvor debatten om ændringer i efterlønnen for alvor kom på den politiske dagsorden. Men debatten om efterlønnen får næppe bekymringerne til at falme, mener Jacob Wester.

”Al erfaring viser, at debat om ændringer i efterløn og folkepension skaber uro om fremtiden som pensionist blandt danskerne. Den seneste tids debat har helt sikkert øget andelen af danskerne, der er usikre på, om de har penge nok til at leve for, når de skal på pension,” siger Jacob Wester.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også