FinansWatch

Flertal vil tvinge pensionsbranchen til mere åbenhed

Politisk flertal uden om regeringen vil tvinge pensionsbranchen til mere åbenhed.

Et flertal uden om regeringen har mistet tålmodigheden med pensionsbranchen, der siden 2007 har arbejdet på at finde en frivillig løsning på at gøre det lettere for danskerne at forstå deres pensioner.

Et beslutningsforslag, som blev vedtaget i går, pålægger regeringen at fremsætte et lovforslag ”for at sikre åbenhed i pensionssektoren”. Det skriver Berlingske Business.

Fire punkter

Bliver lovforslaget omsat til lov, skal pensionsselskaberne leve om til fire punkter: Oplysningspligt om simple nøgletal for prisen, nøgletal med både direkte og indirekte omkostninger, ens beregningsmetoder samt pris inden pensionen tegnes.

”Der er givet mange frister til, at de selv kunne løse opgaven. Vi har strakt os langt. Nu skal vi have sat en dato på,” siger erhvervsordfører for Dansk Folkeparti, Colette Brix, der er gået sammen med venstrefløjen om lovforslaget, til Berlingske Business.

Svært at løse

I brancheforeningen Forsikring & Pension anerkender direktør Per Bremer Rasmussen, at der er gået lang tid, men understreger, at man har opfyldt det meste af det, man lovede.

”Vi var hurtige med de første to faser i planen. Men fasen med at opgøre investeringsomkostningerne i fondene var svær at løse. Hidtil har alle jo kun opgjort nettoafkastet,” siger han til avisen.

Lovforslaget skal andenbehandles inden for et par måneder.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs