FinansWatch

Industriens Pension scorede i 2010

Pensionsselskab for 400.000 ansatte i industrien satser på investeringer med højt afkast.

Industriens Pension med 400.000 medlemmer fastslår, at 2010 blev et et godt år for afkastet.

Selskabet oplyser mandag i en meddelelse, at rentefaldet og en stor aktieandel har sikret et højt afkast af investeringerne det forløbne år.

Kan sættes ned igen

Industriens Pension vil derfor give medlemmerne en kontorente i 2011 på 5,25 pct. før skat. Selskabet fastslår dog, at det kan educere kontorenten, hvis året udvikler sig finansielt væsentlig anderledes, end de aktuelle forventninger forudsiger.

"Afkastet af vores investeringer var på omkring 12 pct. i 2010, og vi har afdækket vores fremtidige forpligtelser. Så selv om renten er faldet i år, er vores reserver intakte. Derfor kan vi både give medlemmerne en god rente og lægge penge til side til dårligere tider," udtaler adm. direktør Laila Mortensen, Industriens Pension, i en pressemeddelelse.

Højt afkast uden risiko for medlemmer

Hun oplyser, at selskabets samlede reserver var 17 mia. kr. i december. Derfor mener Laila Mortensen, at Industriens Pension har råderum til at tage risici, som kan give et højt afkast, uden medlemmernes pension sættes på spil.

Denne artikel er leveret af vores samarbejdspartner epn.dk

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs