Unipension sat på plads af Finanstilsynet

Unipensions planer om at hælde pensionerede og syge medlemmer ud af gruppelivsordning bliver undsagt.

EPN.dk

"Vi syntes ikke det var rimeligt, at man smed folk ud af gruppelivsordningen uden en overgangsordning."

Sådan siger kontorchef i Finanstilsynet Annette Bjaaland Andersen om pensionsfællesskabet Unipensions planer om at hælde en række pensionerede og syge medlemmer ud af den gruppelivsordning, de hidtil har haft via deres tvunge medlemsskab af pensionskassen. Det skriver Dr.dk

Derfor har Finanstilsynet med et mildt pres fået det meste af Unipension til at acceptere en udsættelse af forrringelserne til udgangen af 2015. Forringelserne var ellers varslet til at få effekt allerede fra udgangen af dette år.

Unipension er administrationsfællesskab for 95.000 medlemmer af Arkitekternes Pensionskasse, MP Pension - Pensionskassen for Magistre & Psykologer samt Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger.

Forbund strides

MP og Arkitekterne har accepteret at udskyde forringelserne i fem år, men Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger giver ikke efter for Finanstilsynets pres uden sværdslag.

De ønsker at få prøvet sagen hos Det Finansielle Virksomhedsråd, som er Finanstilsynets øverste instans.

"Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger udskyder derfor forringelser til 30. juni 2011 for ikke at tage medlemmerne som gidsler i perioden frem til afgørelsen," hedder det på Unipensions hjemmeside. Men ellers har unipension bøjet sig.

"Vi har haft en dialog med Finanstilsynet, som mener, at pensionskasserne burde have lavet en overgangsperiode i stedet for frivillige tillægs- og fortsættelsesforsikringer til kostpris. Den vurdering er vi ikke enige med Finanstilsynet i. Vi er medlemsejede pensionskasser, og vi plejer alene medlemmernes interesser. Det mener vi også, vi har gjort i denne sag," siger Erik Adolphsen, som er direktør Unipension i dag til selskabets hjemmeside.

"Men der skal ikke herske tvivl om, at medlemmerne er vigtigst af alt. Derfor har pensionskasserne besluttet at udskyde forringelserne i gruppeforsikringerne og øge informationen for at sikre, at alle ved, hvor de står, og at ændringerne er i medlemmernes fælles interesse."

Mest til de raske

Da det i oktober kom frem via DR, at Unipension havde tænkt sig at smide pensionister i alderen 60 til 65 år og en række yngre, arbejdende, men kronisk syge medlemmer ud af gruppeliv allerede fra nytår, var begrundelsen, at Unipension ville bruge flere ressourcer på at forbedre pensionsvilkårene for de unge og raske - 90 procent af medlemmerne.

De gamle og syge ville i stedet få tilbud om en gruppelivsordning til "kostpris" - cirka 10.000 kr årligt, men kun for et år frem.

Senere ændrede Unipension signaler og lovede gruppen af kronisk syge, at de ville få et nyt tilbud, der stillede dem lige så godt som hidtil. Det gælder fortsat, siger Unipension i dag

Men den 33-årige diabetiker Jonas Rasmussen, som var en af dem, der stod frem og fortalte, at han var sagt op i ordningen med tre måneders varsel, glæder sig dog til at få det på skrift.

"Jeg har ringet og rykket for en afgørelse, men stadig intet hørt," fortæller han i dag til dr.dk.

Kilde: Dr.dk

Denne artikel er produceret af FinansWatchs samarbejdspartner Epn.dk

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også