FinansWatch

Lovforslag sender pensionskunder i banken

Med et nyt forslag fra skatteminister Troels Lund Poulsen, der ventes vedtaget på fredag, får pensionister mulighed for at flytte deres ratepension over i banken.

Pensionister skal have større frihed til at organisere deres pensionisttilværelse. Derfor skal de have muligheden for at flytte deres ratepension over i banken, skriver Børsen.

”Der kan være mange grunde til, at man ikke ønsker at have sin ratepensionsordning længere. Men i dag har man ingen mulighed for at flytte en ratepension under udbetaling fra pensionsselskab til en bank. Det får man nu,” forklarer Per Strøm, der er pensionschef i Handelsbanken.

Det er skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der har fremsat forslaget om at gøre det muligt. Et forslag, der ventes vedtaget på fredag.

Individuel profil

Ved at flytte pensionspengene til eksempelvis en bank får man mulighed for at sammensætte en mere individuel investerings- og udbetalingsprofil.

”På nogle ordninger ligger renten i øjeblikket på omkring halvanden procent og med en rateudbetaling, der skal køre i de næste mange år, vil mange sikkert ønske, at de selv kan få lidt indflydelse på deres udbetaling, fordi det, som selskaberne leverer, ikke er værd at skrive hjem om,” siger Per Strøm.

Giver fokus på omkostninger

Økonomisk rådgiver og indehaver af Finanshuset, Kim Valentin, hilser skatteministerens forslag velkommen. Han forudser mere konkurrence på omkostnings- og afkastsiden.

”Den immobilitet, der hidtil har været, betyder eksempelvis, at der ikke er blevet arbejdet så meget med omkostninger, så jeg er rigtig glad for forslaget,” siger Kim Valentin, der dog ikke råder folk til at smide alle pengene overbord og styrte afsted til banken.

Skatteministerens forslag ventes vedtaget på fredag.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs