Lovforslag sender pensionskunder i banken

Med et nyt forslag fra skatteminister Troels Lund Poulsen, der ventes vedtaget på fredag, får pensionister mulighed for at flytte deres ratepension over i banken.

Pensionister skal have større frihed til at organisere deres pensionisttilværelse. Derfor skal de have muligheden for at flytte deres ratepension over i banken, skriver Børsen.

”Der kan være mange grunde til, at man ikke ønsker at have sin ratepensionsordning længere. Men i dag har man ingen mulighed for at flytte en ratepension under udbetaling fra pensionsselskab til en bank. Det får man nu,” forklarer Per Strøm, der er pensionschef i Handelsbanken.

Det er skatteminister Troels Lund Poulsen (V), der har fremsat forslaget om at gøre det muligt. Et forslag, der ventes vedtaget på fredag.

Individuel profil

Ved at flytte pensionspengene til eksempelvis en bank får man mulighed for at sammensætte en mere individuel investerings- og udbetalingsprofil.

”På nogle ordninger ligger renten i øjeblikket på omkring halvanden procent og med en rateudbetaling, der skal køre i de næste mange år, vil mange sikkert ønske, at de selv kan få lidt indflydelse på deres udbetaling, fordi det, som selskaberne leverer, ikke er værd at skrive hjem om,” siger Per Strøm.

Giver fokus på omkostninger

Økonomisk rådgiver og indehaver af Finanshuset, Kim Valentin, hilser skatteministerens forslag velkommen. Han forudser mere konkurrence på omkostnings- og afkastsiden.

”Den immobilitet, der hidtil har været, betyder eksempelvis, at der ikke er blevet arbejdet så meget med omkostninger, så jeg er rigtig glad for forslaget,” siger Kim Valentin, der dog ikke råder folk til at smide alle pengene overbord og styrte afsted til banken.

Skatteministerens forslag ventes vedtaget på fredag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Jyske Bank/pr

Jyske Bank skruer på renten

For abonnenter