FinansWatch

Pensionsselskaber skal ændre beregninger

Danskerne lever længere end tidligere og det skal pensionsselskaberne tage højde for, når de udregner prisen på deres livrenteprodukter, kræver Finanstilsynet.

Danskerne har lagt et par år til levealderen, men det tager pensionsselskaberne ikke højde for, når de beregner restlevetiden i forbindelse med deres livrente-produkter. Det efterlader et hul i den kasse, hvorfra de livsvarige renter skal betales fra. Det hul kræver Finanstilsynet nu lukket.

Det skriver Berlingske Business og henviser til, at pensionsselskaber og –kasser i dag modtager et brev fra Finanstilsynet med et krav om at ændre deres beregninger.

”Der er kun to-tre selskaber blandt dem vi har undersøgt, der ikke skal gøre noget,” siger kontorchef i Finanstilsynet Per Plougmand Bærtelsen til avisen.

Ryster ikke

Prisen på en livsvarig pension fastsættes efter den forventede levetid og fastsættes den for lavt, kommer der til at mangle penge, som så skal tages et andet sted fra og det kan betyde lavere afkast til kunderne.

”Vi justerer tallene årligt. Vi har ikke set henvendelsen fra Finanstilsynet endnu, med de tal som du oplyser, ryster ikke PFA,” siger Thomas Torp, public affairs-direktør hos PFA, til Berlingske Business.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs