FinansWatch

Danica hilser nye krav velkommen

Finanstilsynets krav om at stramme op på beregningerne af danskernes levetid, møder forståelse hos Danica.

Finanstilsynet har netop sendt et klart signal til landets pensionsselskaber- og kasser om, at de i beregningerne bag livrenteprodukterne i højere grad skal tage højde for, at danskere generelt lever længere end tidligere.

Pensionsselskaber skal ændre beregninger

En udmelding, som møder forståelse hos Danica.

”Ideen om, at Finanstilsynet udsteder nogle fælles retningslinjer for det her, er fin. Det kan vi godt forstå. For det med hvor lang tid, man har tænkt sig at leve, det er noget, der virkelig kan påvirke pensionsselskabernes økonomi,” siger cheføkonom Jens Christian Nielsen til FinansWatch.

Attraktive tilbud

Bag kravet fra Finanstilsynet ligger den antagelse, at pensionsselskaberne kan have en interesse i at sætte levealderen for lavt, når de regner på deres livrenteprodukter. Det kan både pynte på regnskabet og priserne til kunderne.

”Hvis man beregner levetiden for kort, så har man hensat for lidt og dermed ikke været forsigtig nok. Den anden ting er så, at man på papiret kan lave nogle attraktive tilbud til kunderne. Men det, der kommer ud i den anden ende, afhænger af afkastet og hvor lang tid du lever,” siger Jens Christian Nielsen.

Ifølge Finanstilsynet regner hovedparten af de selskaber, der er undersøgt med for kort levetid og kan derfor være tvunget til at hensætte noget mere. Hos Danica meddeler Jens Christian Nielsen, at man endnu ikke har haft mulighed for at studere brevet fra Finanstilsynet, og derfor vil man ikke kommentere specifikt på, hvordan det ser ud for Danica.

”Men vi går ikke ud fra, at det kommer til at påvirke de priser, som vi giver til vores kunder,” siger han.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs