Ekspert: Sampension risikerer byge af søgsmål

Pensionskassen Sampension risikerer nu en bølge af civile søgsmål efter annulleringen af kundernes pensionsgarantier.
Af RB-Børsen

Det er en konsekvens af, at Finanstilsynet har afgjort, at Sampension ikke har overtrådt god skik-reglerne, men samtidig slået fast, at spørgmålet om, hvorvidt det juridisk set er tilladt at annullere afgivne garantier med tilbagevirkende kraft, skal afgøres ved domstolene.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Når annulleringen gælder med tilbagevirkende kraft, vil jeg helt klart tro, at der er nogle, der sætter et civilt søgsmål ind. Der vil klart være nogle, som har nogle høje garantier og ikke synes, at det er sjovt at give slip på dem, hvis vi skal ind i et 2008-lignende marked igen," siger Gerner Abildtrup, der er pensionsekspert og partner i den uafhængige rådgivningsvirksomhed Bedstpension.

Problemet er ifølge Gerner Abildtrup, at Sampension ikke bare fremadrettet aflyser garantierne, men går tilbage og annullerer garantier, der blev givet for mange år siden, og som opsparere har planlagt deres otium efter. Det er decideret at gribe ind i den enkeltes ejendomsret, mener han.

"Arbejdsgiver har retten til at bestemme, hvor pensionen skal indbetales, og hvor meget der betales ind, men det er en indgroet ret, at policen er arbejdstagers ejendom, og den kan man ikke pille ved. Det er der nu blevet rokket ved, og det synes jeg er meget kritisabelt," siger Gerner Abildtrup.

Også direktører i flere andre pensionsselskaber forventer, at der kommer sagsanlæg mod Sampension, men ingen af dem ønsker at kommentere sagen offentligt.

I Sampension er direktør Hasse Jørgensen ikke umiddelbart bekymret for, at kunderne skal lægge sag an.

"Jeg vil nødig lyde arrogant og sige, at vi ikke er bekymrede, men jeg tror ikke, at nogen vil se et formål med at lægge sag an".

(RB-Børsen)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også