FinansWatch

Sydbank: Stærkt Tryg-regnskab med positiv underliggende udvikling

Det er generelt et solidt resultat, som forsikringskoncernen Tryg har leveret tirsdag morgen, mener analytiker, som kun ser få svaghedstegn.

Lavere udgifter til stor- og vejrrelaterede skader var medvirkende til, at Tryg kom ud af tredje kvartal 2017 med et stærkt resultat og en positiv underliggende udvikling.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank, over for Ritzau Finans.

"Den underliggende udvikling er positiv. Det vil sige, at de prisstigninger, Tryg har haft på det seneste, overgår den skadesinflation, der har været, og det er rigtig positivt i forhold til at øge profitabiliteten," siger analytikeren.

"Toplinjen er en smule under, hvad markedet regnede med, men det forsikringstekniske resultat er et stykke over. Det er blandt andet drevet af lavere udgifter til skader, særligt som følge af lavere udgifter til stor- og vejrrelaterede skader," fortsætter han.

Det forsikringstekniske resultat steg i kvartalet til 789 mio. kr. fra 744 mio. kr. i samme kvartal året før og var derfor højere end analytikernes forventning om et resultat på 729 mio. kr.

Mikkel Emil Jensen peger på, at udviklingen inden for motorforsikringer samt det norske marked, hvor Trygs privatforretning havde en negativ præmievækst i tredje kvartal på 0,6 pct., som ventet stadig er problemfyldt.

"Det er som ventet, for der er et noget hårdere konkurrencepres i Norge, og når du kombinerer det med prisstigninger, så får du rigtig svært ved at holde på kunderne."

"På mange måder er det ude af Trygs hænder. Det er et spørgsmål om tid, for det makroøkonomiske miljø ikke er helt så godt i Norge som i Danmark," siger Mikkel Emil Jensen.

Gode effektiviseringer

Tryg har et mål om at effektivisere for 355 mio. kr. i 2017, og i årets to første kvartaler effektiviserede forsikringsselskabet for 220 mio. kr.

I tredje kvartal effektiviserede Tryg for 103 mio. kr., hvilket var lidt mere, end hvad Sydbank ventede.

"Det er bestemt godkendt og et udtryk for, at det er på vej mod målsætning om en omkostningsprocent på 14 pct. for året."

"Tryg bliver nødt til at holde farten, for det lå over 14 pct. i de første to kvartaler, men det ser også ud til, at der er godt fat i de her effektiviseringer, så den balance kan godt holdes," siger Mikkel Emil Jensen.

Omkostningsprocenten endte i kvartalet på 13,6, hvilket er lidt lavere end analytikernes forventning om et resultat på 13,9 ifølge Ritzau Estimates, og Mikkel Emil Jensen forventer derfor også, at Tryg-aktien tirsdag skal stige et par procent oven på regnskabet.

"Aktien skal et par procent op på regnskabet, for hele vejen rundt gør Tryg det fint. Særligt en positiv underliggende udvikling kan i fremtiden øge profitabiliteten."

"Markedet regnede med en omkostningsprocent en spids under 14 pct., men Tryg når 13,6 pct., så resultatet siger, at det godt kan nå sin målsætning under 14 pct.," siger aktieanalytikeren.

Umiddelbart efter aktiemarkedets åbning falder Tryg-aktien dog med 0,3 pct. til 146,30 kr.

Tryg overgår forventningerne og forbedrer kerneresultatet

Tryg med nyt initiativ i kamp om vigtig viden: Forærer forsikring væk

Forsiden lige nu

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Prisportal skulle skærpe konkurrencen – men kun få boligejere bruger den

Regeringen lancerede sidste år prisportalen Tjek Boliglån for at skærpe konkurrencen på realkreditmarkedet. Men de danske boligejere har endnu ikke for alvor taget muligheden til sig, viser nye tal. Forbrugerrådet kræver andre tiltag på bordet, og Socialdemokratiet vil have minister til at redegøre for, hvad man har gjort for at fremme kendskabet til hjemmesiden.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere