FinansWatch

Bosse: Regelbombardement er livstruende tsunami

Den mængde af regler, der i de kommende år bliver trukket ned over banker og forsikringsselskaber, kan være livstruende for små og sårbare selskaber, lyder det fra tidligere Tryg-chef Stine Bosse.

Foto: Larsen Stine

Kravene til risikostyring og compliance i den finansielle sektor eksploderer i de kommende år og kan ende med at kvæle små og sårbare selskaber.

Det skriver Stine Bosse, tidligere topchef i Tryg, i dag er professionelt bestyrelsesmedlem, i en klumme til FinansWatch.

Om de små og sårbare banker og forsikringsselskaber, skriver hun:

God ledelse

”Her bliver tsunamien livstruende. Frank Keating, præsidenten for den Amerikanske Bankers Association, udtalte for nylig til Financial Times, at banker i USA nu allokerer flere ressourcer til compliance end til långivning. Helt præcist 1,2 medarbejdere til compliance for hver medarbejder i långivning. Samme Mr. Keating bemærkede i øvrigt, at de relative omkostninger for mindre banker er 2,5 gange større end for store banker,” står der i klummen.

Stine Bosse peger samtidig på, at virksomhederne ender i en situation, hvor nye regler avler flere regler.

Læs hele klummen her.

Karruselturen 

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs